Skip to main content

#E-PoszterTéma
A-0068

Appendix mucocele

Bakos Péter

SZTE Radiológiai Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0027

Mióma embolizáción átesett betegek klinikai utánkövetésére használt kétféle kérdőív összehasonlítása

Czurkó Luca Zsófia1, Jun Hee Lee1, Kaposi N Pál1, Turtóczki Kolos1, Kalina Ildikó1, Tömösváry Zoltán2, Ács Nándor2, Bérczi Viktor1

1Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika Budapest;2Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Budapest

2 Egyéb radiológia
A-0031

A splanchnicus véna thrombosis jelentősége, diagnosztikája és terápiája pancreatitisben

Borbély Ruben Zsolt1,2, Teutsch Brigitta1,3,4, Hegyi Péter1,3,5,6

1Transzlációs Medicina Központ, Semmelweis Egyetem, Budapest;2Képalkotó Diagnosztika Osztály, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, Budapest;3Transzlációs Medicina Intézet, Általános Orvostudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem, Pécs;4Radiológiai Tanszék, Orvosi Képalkotó Klinika, Semmelweis Egyetem, Budapest;5Pankreász Betegségek Intézete, Semmelweis Egyetem, Budapest;6Transzlációs Pankreatológia Kutatócsoport, Interdiszciplináris Kiválósági Központ Kutatásfejlesztési és Innovációs Célokra, Szegedi Tudományegyetem, Szeged

2 Egyéb radiológia
A-0032

CT-alapú testösszetétel paraméterek az akut pancreatitis súlyosságának előrejelzésében: egy 437 beteg bevonásával végzett multicentrikus magyar vizsgálat post-hoc elemzése

Borbély Ruben Zsolt1,2, Molnár Dorottya1,2, Vass Vivien1,3, Márta Katalin1,3, Teutsch Brigitta1,4, Erőss Bálint1,3, Hegyi Péter Jenő1,3, Szalai Eszter Ágnes1,5, Szentesi Andrea6, Hegyi Péter1,3,6,7, Faluhelyi Nándor1,8

1Transzlációs Medicina Központ, Semmelweis Egyetem, Budapest;2Képalkotó Diagnosztika Osztály, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, Budapest;3Pankreasz Betegségek Intézete, Semmelweis Egyetem, Budapest;4Radiológiai Tanszék, Orvosi Képalkotó Klinika, Semmelweis Egyetem, Budapest;5Konzerváló Fogászati és Endodonciai Klinika, Semmelweis Egyetem, Budapest;6Transzlációs Medicina Intézet, Általános Orvostudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem, Pécs;7Transzlációs Hasnyálmirigy-kutató Csoport, Kutatás-fejlesztési és Innovációs Interdiszciplináris Kiválósági Központ, Szegedi Tudományegyetem, Szeged;8Orvosi Képalkotó Klinika, Általános Orvostudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem, Pécs

2 Egyéb radiológia
A-0033

Ellipszoid képlet és voxel-alapú szegmentálási módszer összehasonlítása méhmiómák térfogatszámításában

Dolla-Takács Anna, Fazekas Szuzina, Turtóczki Kolos György, Stollmayer Róbert, Kaposi Novák Pál, Kalina Ildikó, Budai Bettina Katalin, Bérczi Viktor

Orvosi Képalkotó Klinika, Radiológia Tanszék, Semmelweis Egyetem, Budapest

2 Egyéb radiológia
A-0037

Endometriózis: Típusos megjelenési formák saját eseteink tükrében

Dinkó Fanni1, Kui Istán Levente1, Lakatos Andrea1,2

1Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak, Jósa András Oktatókórház, Radiológiai Osztály;2Miskolci Egyetem, Egészségtudományi Kar

2 Egyéb radiológia
A-0040

MRI assisted Neurosonography ( MAN ) two case series that demonstrate efficiency of Fusion Multi modality Harmonisation in Fetal neuroradiology diagnostics.MALFOVAR CASE SERIES

T Steiner1,2,3,4,5,6, G Rudas2,3,4, Gy Balazs2,4, A Ronaszeki5, P N Kaposi5

1Dr Steiner Clinics Budapest Hungary;2MALFOVAR (Malformation and variable Anatomy Registry) Budapest Hungary;3Mind Clinic Budapest Hungary;4Heim Pal National Children’s Hospital Budapest Hungary;5Semmelweis University Medical imaging Center Budapest Hungary;6Semmelweis University Obstetrics and Gynecology Department

2 Egyéb radiológia
A-0051

Identifying Radiological Predictors for the Evolution of Acute Pancreatitis into Recurrent and Chronic Forms: A Systematic Review and Meta-Analysis

Endre Botond Gagyi1,2, Mahmoud Obeidat1,3, Dániel Sándor Veres1,4, Edina Tari1,6, Szilárd Váncsa3,6, Banovcin Peter5, Péter Jenő Hegyi1,3,6, Péter Hegyi1,3,6, Bálint Erőss1,3,6

1Center for Translational Medicine, Semmelweis University, Budapest, Hungary;2Department of Medical Imaging, Bajcsy‐Zsilinszky Hospital and Clinic, Budapest, Hungary;3Institute for Translational Medicine, Medical School, University of Pécs, Pécs, Hungary;4Department of Biophysics and Radiation Biology, Semmelweis University, Budapest, Hungary;5Gastroenterology Clinic, University Hospital in Martin, Jessenius Faculty of Medicine in Martin, Comenius University in Bratislava, Martin, Slovak Republic;6Institute for Pancreatic Diseases, Semmelweis University, Budapest, Hungary

2 Egyéb radiológia
A-0070

Mammográfiás szűrés - Amiről nem lehet eleget beszélni

Adamik Gyöngyvér, Takácsné Demeter Anett, Demjén Olga, Kincses Zsigmond Tamás

SZTE Radiológiai Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0076

Számfeletti borda: Esetriport

Bartha Éva, Kincses Zsigmond Tamás

Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Radiológiai Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0095

Szerzett artéria pulmonalis aneurizma ritka etiológiája két eset kapcsán

Süvegh András1, Székely Nóra2, Szöllösi Ramóna3, Garan Diána3, Constantin Tamás3, Bohács Anikó4, Balázs György1

1Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet;2Semmelweis Egyetem, Orvosi Képalkotó Klinika;3Semmelweis Egyetem, Gyermekgyógyászati Klinika;4Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0098

Single-Source versus Dual-Source Fotonszámláló Detektoros CT készülékek összehasonlítása: klinikai tapasztalaink koronária CT angiográfa vizsgálatok során

Száraz Lili1, Beke Sámuel1, Tamás Bálint2, Fülöp Attila3, Nagy Kristóf1, Baksa Barnabás1, Zsarnóczay Emese1, Szilveszter Bálint4, Merkely Béla4, Maurovich-Horvat Pál1

1Semmelweis Egyetem, Orvosi Képalkotó Klinika;2University of Zurich, Brain Research Institute;3Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem;4Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0104

A SPACE szekvencia szerepe a neuroradiológiában

Fehér Kinga, Hamvai Dóra

Semmelweis Egyetem, Idegsebészeti és Neurointervenciós Klinika

2 Egyéb radiológia
A-0111

Ritka neuroradiológiai kórkép : hypertrophiás oliva degeneráció

Solymosi Diana1, Várallyay Péter1, Machovitsch Ágnes1, Mangel Tünde1, Fodor Barbara2

1SE-INK;2Kistarcsai Flór Ferenc Kórház

2 Egyéb radiológia