A Magyar Traumatológus Társaság 53. Kongresszusa
2019. szeptember 26-28. - Kecskemét

Köszöntő

Tisztelt Kongresszusi Részvevők!

Sok szeretettel köszöntöm a kollégákat, a társszakmák képviselőit és egyben invitálok mindenkit a 2019. szeptember 26-28. között Kecskeméten Four Points by Sheraton Hotelben megrendezésre kerülő, Magyar Traumatológus Társaság évi Kongresszusára és Fiatalok Fórumára.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy mi szervezhetjük e jeles Kongresszust, annál is inkább, mivel ebben az évben ünnepeljük osztályunk 65 éves fennállását. Úgy gondolom, hogy Kecskemét ideális helyszín a Kongresszus megtartásához, hisz az ország közepén helyezkedik el, így csaknem mindenkinek "fél utat" kell megtenni a cél eléréséig.

A témák izgalmasak, széleskörűek, kihívással teliek, hisz az ízületet érintő törések, primer helyreállítása nagy figyelmet és tapasztalatot igényel. Nem kevésbé a posttraumás arthrosisok, ízületi instabilitások rekonstrukciója. Ezek a beavatkozások sikere, ill. sikertelensége, egy életre meghatározza a beteg sorsát. Igyekeznünk kell, a legjobb technikával és a megfelelő időben elvégezni a rekonstrukciókat. Úgy gondolom, hogy a témaválasztás széleskörű és izgalmas. Remélem, hogy az előadásaitokban, a lehetőségek széles skáláját bemutatva, jó irányvonalat adhatunk egymásnak, a fiatalabb generációnak és a műtős asszisztenseknek is a nem kis nehézséget okozó ízületi sérülések friss és késői ellátásában. Külön ki szeretném emelni, az ellátás utáni rehabilitáció fontosságát. Ezért nem csak az orvos kollégákat látjuk szívesen, hanem a gyógytornászokat is, hiszen az ellátás komplex.


Tisztelettel,


Dr. Gera László PhD
Kecskemét
Traumatológia és Kézsebészeti Osztály