ta A Magyar Traumatológus Társaság 53. Kongresszusa :: Absztrakt beküldés

Absztrakt felhívás

A Szervezőbizottság a résztvevők aktív részvételére számít, ezért felkér minden társasági tagot, érdeklődő kollégát absztrakt benyújtására. Az absztraktokat az oldal alján található linken keresztül, a szervezőiroda on-line absztrakt rendszerét használva kell bejelenteni.

Az absztraktokat és az előadásokat magyar nyelven kérjük elkészíteni.

A tudományos program keretében a Fiatalok Fórumára az első szerző korhatára: 35 év.

FŐ TÉMÁK

 • 1. Ízületi törések akut és korai rekonstrukciója
 • 2. Lágyrészek akut és korai rekonstrukciója
 • 3. Szalagok akut és korai rekonstrukciója
 • 4. Posttraumás késői rekonstrukciók
 • 5. Gyerekkori szalag remodelláció és rekonstrukció
 • 6. Varia
 • 7. Fiatalok Fóruma

Prezentáció fajtái

 • poszter
 • szóbeli

Fiatalok Fóruma

Fiatalok Fóruma előadások önálló szekcióban kerülnek bemutatásra bármely szabadon választott témában, külön értékeléssel. A legjobb előadások díjazásban részesülnek.

Prezentáció módja

Az előadásokhoz számítógép és számítógépes projektor áll rendelkezésre. Kérjük, hogy előadásaikat MS PowerPoint prezentáció formájában készítsék el. A vetítéshez a program legfrissebb verziója áll rendelkezésre, ezért a korábbi verzióban készült prezentációk is levetíthetők.

Figyelem: mozgóképet tartalmazó prezentáció esetén kérjük a mozgókép tömörítésére használt program (kodek) telepítő verzióját is hozzák magukkal. Bár technikus kollégáink telepítik a leggyakrabban használt kodekeket, előfordulhat, hogy az Ön által használt program mégsem lesz elérhető. Ha prezentációja mellé elmenti a telepítő fájlokat, a mozgóképeket biztosan le lehet majd játszani a kongresszuson is. Technikai információkat érintően kérjen segítséget intézete rendszergazdájától!

Absztrakt instrukciók

 1. Tömören foglalja össze az előadást, 500 szónál ne tartalmazzon többet és önállóan is érthető legyen
 2. Szerkezeti részei tükrözzék az előadás szerkezeti egységeit
 3. Eredeti, vagy tudományos előadás absztrakt esetén:
  • bevezetés (cél és téma ismertetése)
  • anyagok/betegek és módszerek (tanulmányterv, a vizsgálati minta, alkalmazott módszerek, kezelések rövid, 1-2 mondatos bemutatása a részletek nélkül, és itt kell ismertetni az alkalmazott statisztikai eljárásokat is)
  • eredmények (terjedelmében a legnagyobb rész, amely a vizsgált csoportoknak megfelelően, áttekinthetően, tényszerűen mutatja be az eredményeket)
  • következtetések (egyértelmű megállapítások kijelentő mondatban)
 4. Esetismertetéseknél: Kérjük, röviden írja le az eset részletét.
 5. Az összefoglalóban ne írjon irodalmi hivatkozásokat, sem rövidítéseket, és a következtetések kivételével múlt időt használjon!
 6. A szóbeli előadásba sorolt előadások hossza 6+2 vagy 8+2 perc
 7. Az előadók védelmében az előadások a levetítés után szigorúan törlésre kerülnek adatvédelmi okok miatt


Az absztraktok beküldési határideje: 2019. július 07.
Végleges program publikálása: 2019. július 25.

Beküldés

Az alábbi gombra kattintva egy bejelentkező ablak nyílik fel, melyben regisztrálnia kell. Ez a regisztráció az absztrakt-kezelőrendszer használatához szükséges és nem azonos a kongresszusi regisztrációval! Absztrakt regisztrációhoz néhány adat megadása után a rendszer belépési jelszót küld emailben, melyet az absztraktok rögzítéséhez Önnek használnia kell. A rendszer használatával kapcsolatos esetleges kérdéseivel forduljon kollégánkhoz !

Az absztrakt beküldés a szerver költöztetése miatt átmenetileg szünetel. Absztraktját pár óra múlva küldheti be, kérjük látogasson el hozzánk újra!Absztrakt beküldő rendszer megnyitása