Vissza a főoldalra / back to home
Délelõtt
9.00 Regisztráció
9.30 Megnyitó
9.40 Dr. med. habil. Martos Éva (OÉTI):
Nemzeti Táplálkozáspolitikai irányelv és prevenció
10.00 Dr. Farkas József professzor emeritus, akadémikus (BCE Élelmiszertudományi Kar):
A táplálkozástudomány és az élelmiszertudomány kölcsönhatásai, ezek kihatásai az élelmiszeriparra
10.20 Boródi Attila (ÉFOSZ):
Az élelmiszeripar szerepvállalása a prevenció érdekében
10.40 Vita
11.00 Kávészünet
11.20 Dr. Zajkás Gábor (OÉTI):
Szív- és érrendszeri betegségek a táplálkozástudomány tükrében
11.35 Stefanovitsné dr. Bányai Éva, Stégerné dr. Máté Mónika, Balogh Emõke, Deák Edit, Engel Rita, dr. Hegedûs Attila (BCE Élelmiszertudományi Kar):
Gyümölcsök helye és szerepe az élelmiszeripari feldolgozásban
11.50 Dr. Péter Szabolcs (OÉTI):
Daganatos betegségek és táplálkozás
12.05 Rezessyné dr. Szabó Judit, Perger-Mészáros Izabella, Kun Szilárd, dr. Hoschke Ágoston (BCE Élelmiszer-tudományi Kar):
Probiotikus termékek fejlesztése különleges táplálkozást igénylõ fogyasztók számára
12.20 Vita
12.30 Ebédszünet

Délután
13.30 Dr. Antal Magda (OÉTI):
A gyermekek kis felnõttek? Avagy az OÉTI táplálkozás-egészségügyi felméréseinek tanulságai
13.45 Pásztorné Huszár Klára, Hanula-Kövér Gabriella, dr. Hajós Gyöngyi (BCE Élelmiszer-tudományi Kar):
A kíméletes élelmiszertartósítási eljárásban rejlõ táplálkozás-élettani lehetõségek
14.00 Dr. Nagy Orsolya (OÉTI):
A táplálkozás, mint módosítható életmódtényezõ: Jó gyakorlatok a gyermekek táplálkozási szokásainak megváltoztatása érdekében
14.15 Tolnay Pál, Dr. Szabó S. András (BCE Élelmiszer-tudományi Kar):
A sportolók táplálkozásában szerepet játszó élelmiszer-csoportok
14.30 Dr. habil. Lugasi Andrea (OÉTI):
Étrend-kiegészítõk és funkcionális élelmiszerek helye a jövõ táplálkozásában
14.45 Stégerné dr. Máté Mónika, dr. Barta József, Horváth Dénesné, Ivanics Judit (BCE Élelmiszer-tudományi Kar):
Zöldségfélék nitrit-, nitrát tartalma és azok feldolgozás alatti változásai
15.00 Vita
15.30 Zárszó

© Asszisztencia Szervező Kft. Email: Telefon: +36 1 350 1854