Vissza a főoldalra / back to home
Zalakaros Magyarország egyik legôsibb települése, s egyben legkisebb lélekszámú városa. A térséget romantikus hangulatot árasztó szôlôhegyek és gyümölcsösök, erdôk, ligetek, lankás dombok és halastavak övezik. A változatos vidék kerékpárutak, túraútvonalak széles körét kínálja a szabadidejüket aktívan eltölteni szándékozó vendégek részére.

Hazánk legkisebb lélekszámú városát a sors forgandósága tette híressé, ugyanis 1967-ben kôolajkutatás során bukkantak rá az 1000 m-es mélységbôl fakadó közel 96 fokos termálvízre. A kedvezô feltételek szolgáltak alapul a római “balneotradíció” helyi meghonosítására. Az elismert gyógyvíz legjobb hatása a krónikus nôgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült izületi gyulladásos megbetegedések esetében, az ortopédiai, idegsebészeti és sebészeti utókezelésben igazolódott be.

A Balaton Régió e kis szegletétôl mért 50 km-es körzetben számtalan kulturális nevezetesség és természeti látnivaló is várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat: a Kis-Balaton Tájvédelmi körzet, a fenékpusztai római kori régészeti emlékek és a madárgyûrûzô-állomás, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a vörsi és galamboki tájház. A helyi adottságokon túl az itt élôk vendégszeretete és udvariassága teszi teljessé a Zalakaroson eltöltött napokat.

A Hotel Karos Spa édenkerti környezetben fekszik, 400 m-re Zalakaros központjától. A kikapcsolódást és az igazi “Spa” - érzést a 4000 m2-en elhelyezkedô “Alma” Spa-Wellness Világban és a Spa Gyógy- és Egészségcentrumban ismerhetik meg, ahol egy valóságos római kori idôutazáson vehetnek részt.

Szolgáltatásaink révén részesei lehetnek a wellness áldásos hatásainak. “A wellness több mint víz” - magában foglalja a lét testi, lelki és szellemi aspektusait.

A “wellness” életmód szerves részét képezi a helyes táplálkozás, ami nem zárja ki a hagyományos ízek élvezetét. A magyar és a nemzetközi konyha ételkülönlegességeivel a Szálloda éttermében, a Cafe Bar-ban, a Pool-Vitamin Hajón, és nyári napokon a grillkertben ismerkedhetnek meg.
© Asszisztencia Szervező Kft. Email: Telefon: +36 1 350 1854