Vissza a főoldalra / back to home
Füzesgyarmat

Szeretettel várjuk Önt Füzesgyarmaton a nyugalom szigetén, ahol a nap is megáll pihenni.

Békés megye északi részén, Békéscsabától 60 km-re, Debrecentôl 75 km-re fekszik, 6700 lakosú kisváros Füzesgyarmat. A város Békés megye legrégebbi lakott települései közé tartozik – okleveles bizonyítéka 1219-ig nyúlik vissza. 1776. január 1-én Mária Terézia idejébôl való rendelet szerint – mivel a falu határában igen sok a fuzfa – a többi Gyarmat nevu falutól megkülönböztetésül a település Füzesgyarmat lett.

1803-tól 1872-ig mezôvárosi rangot viselt, melyrôl a súlyos adóterhek miatt saját elhatározásból lemondott – jelenleg 2000. július 1-tôl ismét városi címmel büszkélkedhet. A századforduló elôtt és azt követôen a II. világháborúig ugrásszeruen változásokon ment át. Az egyéni kis- és középgazdaságokat a háború után a nagyüzemek váltották fel a mezôgazdaságban. A település fejlôdésében a rendszerváltásig nagy szerepet játszott az ötszörös kiváló Vörös Csillag TSZ. Az utóbbi idôben komoly változást hozott a város alatt lévô földgáz- és kôolajkincs feltárása, kitermelése, az NKFV majd a MOL RT és az önkormányzat jó kapcsolata révén jelentôs beruházások, infrastrukturális fejlesztések történtek.

Füzesgyarmat idegenforgalma is jelentôs, mivel kitunô termálvizu stranddal rendelkezik, amelyet évente 70-80 ezer ember látogat. A strand tôszomszédságában épült fel a 80-as években a Hotel Gara, három csillagos szálloda, mely a keleti országrész egyik legszínvonalasabb szállodájaként muködik. Jelenleg folyamatban van egy gyógyászati rész kialakítása, egy 4 csillagos termálkemping megépítése, a gyógymedence felújítása, bôvítése, lefedése, szolgáltatóház megépítése.

Az érdeklôdôket a Strandfürdô, gyógyvíz, hintókészítés, lovaglási lehetôségek, Japán Múzeum, Tájház, Szitás Erzsébet Képtár, vadászat, és a horgászat is várja. Az erdôk, szikes puszták, tavak, folyók madárvilága is igen gazdag, melyrôl bárki személyesen meggyôzôdhet.

Füzesgyarmat szeretettel várja a konferenciákat, a természetet kedvelô, gyógyulni és kikapcsolódni vágyó vendégeit.
Hiszen ez az a hely, ahol a nap is megáll pihenni!
© Asszisztencia Szervező Kft. Email: Telefon: +36 1 350 1854