Vissza a főoldalra / back to home
Elnöki köszöntõ
Tisztelt Kollegák!

A Magyar Traumatológus Társaság 2006-ban ünnepli megalakulásának 40 éves jubileumát. A magyar traumatológia elõdeink és a mi áldozatos munkánk révén az elmúlt 50 év alatt megteremtette a korszerû sérültellátás országos rendszerét, külföldi útjainkon és autodidakta módon, valamint a hazai szakorvosképzés és továbbképzés elismerten kiváló tanfolyamain megtanultuk a legkorszerûbb módszereket alkalmazni. Európai szinten mûveljük a traumatológiát. Közben úgy látszik Európa kihátrált a traumatológia mögül. Válságban van a magyar egészségügy és ráadásul számos oldalról érnek bennünket nyílt és alattomos támadások és félõ, hogy a fél évszázad alatt felépített sérült- és betegellátó rendszerünket összerombolják, ha nem védjük meg. Elsõsorban nem magunkért, hanem betegeink érdekében. Csak a szakmai összefogás, érdekeink pontos megfogalmazása, vállalása és védelme valamint a sérültellátás szakmai színvonalának megtartása és javítása biztosíthatja, hogy a következõ ötven évben is szakmai összejöveteleinken adjunk számot tevékenységünkrõl.

A Magyar Traumatológus Társaság éves rendezvénye minden évben olyan esemény, ahol néha több éves munkánk eredményeit mutathatjuk meg, megmérettetünk és tanítva tanulhatunk egymástól. A kongresszus fõ témaként a tibia proximális és distális végének töréseivel foglalkozik. A törések ellátása mindennapos problémát jelent a trauma- tológusoknak. Remélem a kongresszuson új megoldásokról is lesz szó.

A 2006-os jubileumi kongresszus rendezését az ugyancsak 50 éves gyõri Balesetsebészeti Osztály vállalta magára, tisztelegve az elõdök, elsõsorban az osztály létrehozója, Dr. Patkós Imre fõorvos elõtt.

Bízom benne, hogy a rendezõk mindent megtesznek, hogy a kongresszus szakmailag tartalmas, hasznos és jó hangulatú legyen. Biztos vagyok abban is, hogy a Magyar Traumatológus Társaság végre összefog és meghatározza a jövõ feladatait. Kívánok sikeres tanácskozást és kellemes gyõri tartózkodást minden traumatológusnak.

Prof. Dr. Simonka János Aurél
tanszékvezetõ egyetemi tanár
a Magyar Traumatológus Társaság elnöke

Szervezõ Bizottsági köszöntõ
Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

A Magyar Traumatológus Társaság 2006. évi Kongresszusára és Fiatalok Fórumára invitálunk Benneteket.

Örömünkre szolgál, hogy kettõs apropója is van annak, hogy Gyõr kapta meg az ez évi kongresszus szervezését. Egyrészt a gyõri traumatológia megalapítójának, Dr. Patkós Imre születésének 90. évfordulóját ünnepeljük, másrészt 2007-ben lesz 50 éves a gyõri Balesetsebészeti Osztály. Ennek a jubiláló ünnepség- sorozatnak méltó kezdete lehet a Kongresszus.

Meggyõzõdésünk, hogy az elhangzó magas szintû elõadások kellõ nyomatékot adnak annak, hogy a traumatológiára szükség van, életképes önálló diszciplína. Reméljük, hogy mindannyiunk épülésére szolgál egy-egy magas színvonalú tudományos konferencia, melyre ez esetben is törekedni fogunk. Mindezen túl pedig jó alkalom a szakma egységgé kovácsolására és a baráti kapcsolatok ápolására is.

Részvételetek biztosítani fogja az értékes elõadásokat. Segítségetekre számítva szeretettel várunk Benneteket 2006. szeptemberében Gyõr városába!

Dr. Király Géza
Dr. Jancsó József

© Asszisztencia Szervező Kft. Email: Telefon: +36 1 350 1854