Vissza a főoldalra / back to home
Tisztelt Kollégák, Barátaim!
Kedves Kolleganõk és Kedves Kollégák,
Kedves jövendõ Vendégeink!
A Magyar Traumatologus Társaság nem elôször rendezi éves vándorgyûlését veszprémi házigazdákkal. A kongresszus helyszíne ezúttal nem a Szent István által az elsôk között alapított püspökség és a királynô városa, hanem a közelben fekvô Balatonfüred. A váltást a résztvevôk évrôl évre növekvô létszáma és a Füred szálló kitunô technikai adottságai indokolták. A szakmai szempontok mellett külön öröm számunkra, hogy szeptemberben egy hétvégét a Balaton festôi környezetében tölthetünk el. A hangulatos Tagore-sétány, a magyar nyelv és a történelem emlékeit ôrzô tihanyi apátság, a romantikus Jókai ház, a lüktetô hangulatú belváros a szakmai programok után számtalan kulturális, gasztronómiai, sport és egyéb szabadidô-programot kínál a résztvevôknek.

A kongresszus fôtémái több szempontból is aktuálisak. A váll és felkar sérüléseinek kezelésével kapcsolatban számos kérdés még ma is megválaszolatlan, ugyanakkor jelentôs fejlôdés, sôt szemléletváltozás is történt az utóbbi 3-4 évben. A kísérletes traumatológia az újabb kutatások eredményein keresztül bepillantást nyújt a szakma fejlôdésének lehetséges irányaira, emellett fórumot biztosít a többnyire fiatal kutatók számára, hogy munkájukat a nyilvánosság elôtt ismertessék és ezzel is közelebb kerüljenek a tudományos fokozatok eléréséhez.
A legutolsó veszprémi vándorgyûlést már a fiatal Pákozdy János és csapata rendezte nagy sikerrel. Most kórházigazgatóként, tekintélyes szakmai és szervezôi rutinnal, összeszokott, beérett csapattal készíti elô az idei kongresszust, melyre minden MTT-tagot és érdeklôdôt szeretettel várunk és elvárunk!

Prof. Dr. Sárváry András
a MTT elnöke
A Veszprém megyei Önkormányzat Csolnoky Ferenc Kórház- Rendelôintézetének baleset-sebészeti osztálya ebben az évben ünnepli fennállásának 40. évforduláját. Ezért jelentkeztünk és kértük szakmánk vezetését, hogy az ez évi rendes Tudományos Kongresszusunkat és a Fiatal Traumatológusok Fórumát mi rendezhessük. Nagy örömünkre szolgál, ha elfogadják meghívásunkat. A kongresszus helyét és idôpontját mi választottuk részben azért, mert az elmúlt évek egyik Fiatal Fórumát már itt tartottuk és úgy éreztük, hogy sikeres fórum volt, másrészt azért, mert szeptember vége még a Balaton mellett kellemes és hisszük, hogy jól fogják érezni magukat.

A kongresszus témájáról — melyet társaságunk vezetôsége határozott meg — Sárváry Professzor Úr már szólt. Számos elôadást várunk a megadott témakörökben.

Bízunk abban, hogy az együttes rendezvény szakmai gyarapodást hoz, baráti kapcsolataink mélyülnek és jól fogjuk érezni magunkat.

Ígérjük, hogy mi mindent megteszünk ennek érdekében.

Dr. Pákozdy János
a Szervezô Bizottság elnöke
© Asszisztencia Szervező Kft. Email: Telefon: +36 1 350 1854